Goeffrey Knight: Za 7000 dolara postajem Bono Vox

Radiosarajevo.ba
Goeffrey Knight: Za 7000  dolara postajem Bono Vox


Kanađanin Geoffrey Knight naoko ima sasvim običan život. Sa suprugom Marijom posjeduje pilates studio u kojemu oboje rade kao instruktori, a imaju i 19-godišnju kćer Hanu, koja studira i povremeno radi.

Međutim, Geoffrey se od 2005. bavi još jednim poslom. On je profesionalni dvojnik slavnoga irskog rokera Bona Voxa te kućnom budžetu pridonosi tako što se na raznim događajima pojavljuje i oponaša poznatoga pjevača.

"Supruga mi je oduvijek govorila da mu sličim te me “natjerala” da tu sličnost testiramo na koncertu U2 u Seattlu. Kada sam se odjenuo poput Bona, ljudi su doslovce vrištali misleći da sam doista on" priča Geoffrey, kojeg gledatelji u našoj regiji ovih dana mogu vidjeti u promotivnom spotu za turneju Parnog valjka, kako uz dvojnike Paula McCartneyja i Eltona Johna uživa u taktovima hrvatske grupe.

Iako se možda čini bezazlenim, posao “profesionalnog dvojnika” prilično je ozbiljan i postoje pravila koja se ne smiju prekršiti. Tako Geoffrey, na primjer, odbija ponudu da se pojavi negdje i pokuša “obmanuti” publiku da je on uistinu Bono Vox i nikada ne daje autograme umjesto pjevača. Kaže kako bi to bila najteža povreda nepisanog kodeksa.

"Svoj posao shvaćam vrlo ozbiljno te, poput Bona, pokušavam biti što darežljiviji i velikodušniji, koliko to mogu biti u svojim mogućnostima. Supruga i ja smo, primjerice, volontirali za kampanju “ONE”, kako bismo bar malo pomogli ostvarenju njegova humanitarnog cilja", kaže Geoffrey za Jutarnji list.

Frontmana U2, nažalost, još nije imao priliku upoznati, no zna da je Bono čuo za njega i koje sve aktivnosti ima kao njegov “dvojnik”. Goeffrey je veliki obožavatelj grupe U2.

Ovaj kanađanin radi kao službeni dvojnik slavnoga irskog rokera Bona Voxa od 2005. te bilježi cijeli niz nastupa od Bostona do Las Vegasa. Na nagovor supture poslao je nekoliko svojih fotografija agencijama. Ubrzo je počeo nizati angažmane na otvorenjima centara, gostovanja na televizijama, ali i iskusio sve pogodnosti koje donosi status “zvijezde”.

Iako je među najboljim dvojnicima Bona Voxa, Geoffrey nema agenciju, već angažmane ugovara samostalno. Priznaje kako mu je plaća za posao dvojnika mnogo viša od prosječnoga kanadskog dohotka.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije