Nova igrica hit na internetu, glavni junak Bakir Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Nova igrica hit na internetu, glavni junak Bakir Izetbegović
Screenshot / Igrica "el Bake"
Na Googleovom Play storeu pojavila se igrica "el Bake".

Glavni lik ove interesantne igrice je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Kada instalirate igricu čujete pozdrav glavnog junaka el-Baketa „Selam Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobra večer, moji dragi SDA-ovci!

Nepoznati kreator igrice je nivoe nazvao po imenima bosanskih gradova. Tako prvi nivo nosi naziv po gradu Bužimu, a sljedeći po Bihaću, Zenici, Tuzli i Sarajevu.

Tokom igranja, junak el-Bake skuplja novac izbjegavajući prepreke, pritom su prve prepreke policijski automobili. Kako igra ide dalje dolaze teže prepreke u vidu demonstranata koji stoje na putu s transparentima.

Svaki naredni nivo do kojega igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji el-Bake skuplja. Tako prvi nivo „Bužim“ donosi 200 KM, a završni i najteži „Sarajevo“ čak 15.000 KM!

Autor igrice je nepoznat, a u opisu igrice piše: „Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni, i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice. *Svaka sličnost elemenata u igrici sa stvarnošću je slučajna."

Trenutno je ocjena igrice 4,9, a možete je besplatno skinuti na Google Play Storeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije