"El-Bake" / Nova igrica hit na internetu, glavni junak Bakir Izetbegović

21. 04. 2018. u 14:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Googleovom Play storeu pojavila se igrica "el Bake".

Glavni lik ove interesantne igrice je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Kada instalirate igricu čujete pozdrav glavnog junaka el-Baketa „Selam Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobra večer, moji dragi SDA-ovci!

Nepoznati kreator igrice je nivoe nazvao po imenima bosanskih gradova. Tako prvi nivo nosi naziv po gradu Bužimu, a sljedeći po Bihaću, Zenici, Tuzli i Sarajevu.

Tokom igranja, junak el-Bake skuplja novac izbjegavajući prepreke, pritom su prve prepreke policijski automobili. Kako igra ide dalje dolaze teže prepreke u vidu demonstranata koji stoje na putu s transparentima.

Svaki naredni nivo do kojega igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji el-Bake skuplja. Tako prvi nivo „Bužim“ donosi 200 KM, a završni i najteži „Sarajevo“ čak 15.000 KM!

Autor igrice je nepoznat, a u opisu igrice piše: „Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni, i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice. *Svaka sličnost elemenata u igrici sa stvarnošću je slučajna."

Trenutno je ocjena igrice 4,9, a možete je besplatno skinuti na Google Play Storeu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA