Glamur na kvadrat: Vjenčanje koštalo nevjerovatnih 25 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Glamur na kvadrat: Vjenčanje koštalo nevjerovatnih 25 miliona dolara
Najmlađa kćerka “njujorškog kralja nekretnina” i osnivača korporacije Wharton Properties Jeffa Suttona - Rene Sutton udala se za svog zaručnika Eliota Cohena.

Jedno od najskupljih vjenčanja u historiji, koštalo je nevjerovatnih 25 miliona dolara, a na njemu je bilo 400 zvanica.

Svadba je bila organizirana u južnoj italijanskoj regiji Apulia u rezortu Monopoly, na Jadranskom moru.

Rene je blistala u zanosnoj vjenčanici.


Tata je sa svojom kćerkom na veselje pristigao u kočiji, a ceremonija je organizirana na platformi izgrađenoj na stijeni u italijanskoj regiji Apulia u rezortu Monopoly.

Zvanice su na svadbu pristigle čarter letom, na šta je domaćin Sutton potrošio skoro pet miliona dolara. S druge starne, mještani su samo mogli da sve posmatraju izdaleka. Samo avionske karte za goste koštale su pet miliona dolara.


Jeff Sutton je 522. najbogatiji čovjek na planeti i procjenjuje se da njegov imetak vrijedi 3,6 milijardi dolara, a za svadbu svoje mezimice potrošio je 25 miliona dolara. Zato ne čudi što sada za ovo vjenčanje kažu da je jedno od najskupljih svih vremena.

Pričalo se da su za vjenčanje bile angažirane Madonna i Lady Gaga, ali ispostavilo se da nije bilo tako. Zato je sigurno da je iz Holandije uvezeno osam tona cvijeća, a 400 stotine zvanica odsjelo je u odmaralištu sa pet zvjezdica gdje noćenje košta 500 dolara.

Ova spektakularna svadba završena je veličanstvenim vatrometom, nakon čega su se zvanice vratile za New York.

 

A post shared by Borgo Egnazia (@borgoegnazia) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije