Priča o Sulejmanu Abdul Samedu, čovjeku koji tvrdi da je među najvišim na svijetu

1
Radiosarajevo.ba
Priča o Sulejmanu Abdul Samedu, čovjeku koji tvrdi da je među najvišim na svijetu
Foto: Printscreen / Yourube / Sulejman Abdul Samed

Priča najviše žene na svijetu koja je otkrila na koji način je počela naglo da raste, mnoge je oduševila, a najviši čovjek u Gani nadmašio ju je svojom visinom.

Naime, riječ je o Sulejmanu Abdulu Samedu, koji je postao veoma popularan u Gani i gdje god da ode svi žele da se slikaju s njim, a sve zahvaljujući njegovoj neuobičajenoj visini.

Kako su pisali lokalni mediji, tamošnja bolnica je objavila da je visok skoro tri metra*, no upozorili su da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da li sprave koje bolnica koristi za mjerenje pokazuju tačne rezultate.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Pa se tako u Ganu zaputila reporterska ekipa (više o tome čitajte OVDJE), koja je utvrdila sa Samed ipak nije visok skoro tri metra. Kako se doznalo, visok je 2 metra i 23 centimetra.

Sulejmanu je prije nekoliko godina dijagnostifikovan gigantizam i od tada svakog mjeseca ide na redovne preglede. Međutim, na posljednjem pregledu dogodila se neočekivana situacija. Sulejman je bio viši od skale u ordinaciji, a začuđena sestra odmah je pozvala kolegu, pišu strani mediji. 

"On je sada viši od naše skale", kazala je medicinska sestra.

Uz sve to, on ne može da vozi automobil jer su mu noge toliko velike da ga sprečavaju da pravilno drži volan, ali i da stane u auto.Nije mu drago zbog toga, a tek da bi ušao u kuću, on mora u potpunosti da savije leđa jer je okvir od vrata previše nizak za njega. 

Na jednom od posljednjih pregleda, stručnjaci su ga opet izmjerili pa se ispostavilo da je zaista visok 223 centimetra, što je dosta manje u odnosu na ono što su ljekari u bolnici rekli. Iako trenutni rekord drži Turčin koji je visok 247 centimetara, Sulejman ne haje i odlučno kaže da se nada da će ga jednog dana prestići.

"Još uvijek rastem. Ko zna, možda ću i ja jednog dana dostići tu visinu. Na svaka tri do četiri mjeseca vidin pomak u svojoj visini", kaže on, prenosi EurWeb.

*Ažurirano 9. marta 2023 s novim podacima o visini. Prethodno je i u tekstu i u naslovu pisalo da je visok skoro tri metra, što nije tačna informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije