Gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje voziti se taksijem?

Radiosarajevo.ba
Gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje voziti se taksijem?
Svi ste barem jednom sjeli u taksi, pritom ne pitavši za cijenu jer vam se jako žurilo. Za vrijeme vožnje nervozno ste zatim pogledavali prema taksimetru i pitali se kakav ćete iznos na kraju platiti za uslugu prijevoza.

Nedavno su objavljeni statistički podaci koji se odnose na cijene taksija u 80 najpopularnijih gradova diljem planete. Rezultati su zanimljivi i pokazuju ogromne razlike između zemalja i standarda u njima. Tako ćete najviše novca za vožnju taksijem potrošiti u švicarskom Zurichu, gdje prosječna cijena za pređeni kilometar iznosi čak 5.19 dolara! Na sljedećem mjestu po skupoći našao se još jedan grad u zemlji satova i banaka, Ženeva, gdje će vas kilometar doći 3,32 dolara. 

S druge strane, u nekim se gradovima takoreći besplatno vozi taksijem, a najjeftiniji je od svih egipatski Kairo. Ovdje kilometar stoji tek 10 centi, a cijena nije puno veća ni u Mumbaiju gdje ćete izdvojiti 32 centa.

Ovo su cijene po pređenom kilometru:

cijene_taksi_prsc001.JPG - undefined

Gradovi sa najjeftinijim cijenama taksija

cijene_taksi_prsc002.JPG - undefined

Gradovi sa najskupljim cijenama taksija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije