Frontmen Blura režira otvorenje OI?

Radiosarajevo.ba
Frontmen Blura režira otvorenje OI?

Britanskim medijima širi se vijest da bi pozicija umjetničkog direktora otvorenja Olimpijskih igara mogla pripasti Damonu Albarnu koji je posljednjih godina pokazao smisao za spektakl.

Damon Albarn mogao bi biti imenovan umjetničkim direktorom ceremonije otvaranje Olimpijskih igara koje će se 2012. održati u Londonu.

Proslavivši se kao pjevač Blura Damon je do danas dosta odmaknut od britpopa. Njegov projekt Gorillaz i brojne muzičke saradnje dovele su do toga da se uz njegovo ime vežu hvalospjevi kolega i novinara.

Njegova saradnja s dizajnerom Jamiejem Hewlett na prošlogodišnjoj operi Monkey: Journey To The West dobila je odlične kritike i od struke i od publike.

Vizualni i plesni spektakl uz pratnju Damonove muzike malo koga je mogao ostaviti ravnodušnim

Kako piše Independent frontmena Blura i Gorillaza već je razgovarao s Londonskim odborom za organizaciju Olimpijskih igara i paraolimpijade, a glavni konkurent mu je režiser Stephen Daldry.

Glasnogovornik spomenutog odbora, ipak, nije htio potvrditi ova nagađanje te je istaknuo da će ime umjetničkog direktora biti poznato tek za nekoliko mjeseci.

nte.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije