Fotografija policajke izazvala burnu raspravu: Mnogi su stali u njenu odbranu

1
Radiosarajevo.ba
Fotografija policajke izazvala burnu raspravu: Mnogi su stali u njenu odbranu
FOTO: Screenshot / Policajka iz Nizozemske

Na društvenim mrežama kruži fotografija policajke, koja je navodno snimljena u Nizozemskoj i nosi opremu nizozemske policije.

Naime, fotografija je izazvala brojne ljutite reakcije jer je u opisu pisalo: "Žene sebi ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave". 

"A šta je trebala napraviti? Ostaviti stražnjicu kod kuće i ponijeti stražnjicu za posao?", oštro je reagovala jedna korisnica. Fotografija policajke izazvala je burnu raspravu na Facebooku, prikupivši čak 1.000 komentara. 

Vratile su se: Orke potopile još jedan brod u Mediteranu

Vratile su se: Orke potopile još jedan brod u Mediteranu

Osim toga, otvorila su se i pitanja o položaju žena u sličnim zanimanjima. Tako su se javile i druge policajke, ali i zaštitarke.

"Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira što dobijemo najmanje brojeve", objasnila je jedna.

Credit: Strohslite Honey / @still_lee_

Posted by And Then She Said on Wednesday, April 24, 2024

"Pokušajte kupiti žensku zaštitnu odjeću za rezanje drva. Sretno", dodala je druga korisnica. Jedna žena imala je isti problem kao i žena na fotografiji. "Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma", napisala je.

Druge žene komentarisale su da su ovo sigurno muške hlače. "Ja isto radim u policiji, moj odjel ne želi nam naručiti ni pancirke, kamoli ženske hlače. Mene odora 'proguta'", tvrdila je još jedna policajka.

Ali neki su tvrdili da su to ženske hlače koje savršeno pristaju policajki, a da je jedini 'zločin' to što je jako fit. Oni ne vide nikakav problem u tome. "Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega", dodao je još jedan korisnik društvene mreže, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije