FOTO: Kraljevski par Kate i William u New Yorku

Radiosarajevo.ba
FOTO: Kraljevski par Kate i William u New Yorku

Kraljevski par - princeza Kate Middleton i princ William stigli su u New York koji za njih ima posebnu važnost s obzirom na to da su se tamo prvi put sreli.

Ovo je prva službena posjeta kraljevskog para Americi, a za tri dana koliko je planirano da traje njihova posjeta sastat će se s Barackom Obamom te obići Bijelu kuću u Washingtonu.

Kraljevski par odsjeo je u hotelu Carlyle u kojem i princeza Diana odsjedala za vrijeme boravka New Yorku. U ovom hotelu noćenje košta i do 14 hiljada dolara.

Par će u sportskoj dvorani Centra Barclay večeras prisustvovati utakmici NBA lige Brooklyn Netsa i Cleveland Cavaliersa. Inače, za Brooklyn Netse nastupa i kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović.

Njihova posjeta Americi završit će posjetom Metropolitan Muzeju, mjestu gdje su se upoznali. Njihov sin George ostao je u Londonu, a ono što možemo primijetiti na fotografijama, princeza Kate, koja je pet mjeseci trudna, odlično podnosi drugu trudnoću.

U njihovu čast Empire State Building zasjao je u crvenoj, bijeloj i plavoj boji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije