Fotka nasmijala Balkan: Smislili kako da parkiraju na trotoar a ne plate kaznu

0
Radiosarajevo.ba
Fotka nasmijala Balkan: Smislili kako da parkiraju na trotoar a ne plate kaznu
Foto: Twitter / Sakrili tablice

U Beogradu se koristi tzv. Sokolovo oko, nadzorni sistem kamere koji je postavljen na automobil komunalne policije krstari gradom i snima sve one koji se parkiraju gde ne bi trebalo. Kazna potom stigne na kućnu adresu i morate da platite do više od 400 KM globe. Naravno, pod uslovom da vas uhvate.

Mnogi su odlučili da više truda ulože u to da sistem prevare nego da potraže označeno parking mjesto, piše noizz.rs. 

Tako, dvojica vozača popeli su svoje automobile na trotoar, tačno kod pješačkog prelaza, ne namjeravjući da se odatle pomjere. Ali nije im namera ni da plate kaznu, pa su se zato dosjetili da sakriju tablice uz pomoć kartona i štapa koji ga pridržava, tako da Sokolovo oko ne može da usnimi registarski broj.

Naravno, neko je sve zabilježio, postavio na društvene mreže i fotka je odmah postala hit jer je počela masovno da se dijeli i komentira

Zanimljivo je da je većina komentara uglavnom negativna jer nam je svima malo dosta bahatosti ljudi koji veruju da samo za njih ne važe pravila. Ima i onih koji vjeruju da je u pitanju čist inat kao znak neodobravanja komunalne policije..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije