'Fault in Our Stars' u stvarnom životu: Ugasio se život mladog Daltona

Radiosarajevo.ba
'Fault in Our Stars' u stvarnom životu: Ugasio se život mladog Daltona
Za sve ljubitelje filma 'Fault in Our Stars' stigle su tužne vijesti.

Naime, Dalton Prager, muž po kojem je snimljen ovaj tužni film, preminuo je u subotu u St. Louisu u 25. godini života izgubivši bitku sa cističnom fibrozom, prenio je CNN. 

Dalton je izgubio bitku od cistične fibroze.

 "Dugo se borio sa cističnom fibrozom", napisala je njegova supruga Katie na Facebooku. "Bio je hrabar borac i glagol 'odustati' nije bio u njegovom rječniku."

Posljednje dvije sedmice života Dalton je bio na intenzivnoj njezi, a njegova porodica se nadala da će se ga transportovati u bolnicu u Kentucky gdje bi se oporavljao, no on nije bio dovoljno zdrav da leti za Kentucky gdje je Katie pripremala sve za njegov dolazak.

Nisu bili u mogućnosti vidjeti se - za posljednji poljubac. Prije smrti, rekla mu je na telefon da ga voli, ali niko ne zna da li ju je Dalton čuo. Posljednji put su se vidjeli 16. jula na svoju petu godišnjicu braka.

Njihova romansa počela je kada su imali 18 godina. Zaljubili su se preko Facebooka i znali su da će njihov prvi sastanak biti opasan za Katie jer je Dalton patio od visokog oblika infekcije koja se može prenijeti na ljude. Doktori su ga upozoravali da bi kontakt s ljudima mogao biti opasan zbog bakterije, ali Katie i Dalton ipak su se sastali kod nje u Kentuckyu. Katie mu je rekla da bi radije živjela sretna pet godina i umrla ranije nego živjela nesretna 20 godina i umrla kao mediokritet. 

Dvije godine kasnije su se vjenčali.  Imali su samo 20 godina.

No, Katie se ipak zarazila bakterijom Burkholderia cepacia, tako da su oboje čekali na transplataciju organa u Pittsburghu. Dalton je operiran prvi, a Katie godinu dana iza njega. Njihovi medicinski problemi su se nastavili. Činilo se kao da je rak prošao, ali onda je hospitaliziran zbog pneumonie i virusne infekcije.

Katiena translatacija nije dobro prošla. Bila je u bolnici i doktori su joj rekli da više ne mogu ništa uraditi.

Od Daltona sada su joj ostale samo uspomene. Bili su pet godina zajedno, a dan prije njegove smrti Katie je rekla za CNN da nije zažalila što ga je upoznala.

"On je jedna od najboljih osoba koje sam ikada upoznala. Dao mi je najbolje godine života. Radije bih bila pet godina u ljubavi i bila potpuno sretna nego 20 godina bila sama", rekla je Katie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije