Fantastična epizoda kviza 'Milioner': Ovo je iznenadilo sve gledatelje

0
Radiosarajevo.ba
Fantastična epizoda kviza 'Milioner': Ovo je iznenadilo sve gledatelje
Foto: HRT / Zoran Ranić

U posljednjoj epizodi kviza Ko želi biti milioner, dva izvrsna takmičara pokazala su svoje znanje i hrabrost na putu prema glavnoj nagradi.

Zoran Ranić, turistički vodič iz Zagreba, osvojio je 10.000 eura (19.532 KM), dok se student informatike Danijel Kovačević prišuljao na samo tri pitanja udaljenosti od glavne nagrade od 150.000 eura (292.984 KM).

Zoran Ranić, poznat po svom humoru, odlično se snašao na pitanjima, koristeći džokere poput "pola-pola" i "zovi".

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Nažalost, na 11. pitanju, iako je bio blizu tačnog odgovora, odlučio je odustati i osigurati osvojenih 10.000 eura (19.532 KM).

"Most s jednim užetom Fausta Vrančića prvi je poznati nacrt...", glasilo je, dizala, žičare, remorkera, pontona, bili su ponuđeni odgovori. Ostali su odgovori pod a i b, upravo oni između kojih se dvoumi

Danijel Kovačević
Foto: HRT: Danijel Kovačević

Danijel Kovačević, mladi student informatike iz Gundinaca, također je oduševio svojim znanjem. Na desetom pitanju zatražio je pomoć džokera "zovi" kako bi identificirao glumca koji je utjelovio Maurizija Guccija i Enza Ferrarija u nedavnom filmu.

Zahvaljujući džokeru, Adam Driver bio je ključni odgovor koji mu je donio 5.000 eura (9.766 KM).

Oba takmičara su ostavila snažan dojam, a Danijela Kovačevića očekuje izazov od 150.000 eura (292.984 KM) u sljedećoj epizodi, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije