Evo kako ćete se odviknuti od Facebooka

Radiosarajevo.ba
Evo kako ćete se odviknuti od Facebooka


Društvene mreže su u današnje vrijeme vjerovatno najveći potrošači vašeg vremena provedenog na internetu. Djeca konstantno vise na Facebooku, čak i ne znaju za šta bi drugo koristili računar osim za Facebook ili YouTube. Za one koji su hardcore korisnici društvenih mreža a žele da se malo odviknu od njih i svoje novodobiveno vrijeme usmjere na nešto drugo, našli smo možda pravi alat za to, piše Tehnografija.net.

Zove se Cold Turkey, a glavna namjena mu je zabrana popularnih društvenih mreža ili drugih stranica za koje smatrate da Vam oduzimaju previše vremena. U svojoj besplatnoj verziji blokira svaku željenu web stranicu i do sedam dana. Ono što je najbolje kod ove aplikacije je da nakon što odaberete koje stranice želite blokirati i odredite vremenski interval u kom će biti blokirati, nema nikakvog načina da iste odblokirate. Autor se lično uvjerio u to prilikom testiranja!

Nema tray ikonice koju možete isključiti, nema procesa, ne pomaže restart računara, mijenjanje sistemskog vremena. Čak će stranice ostati blokirane nakon što deinstalirate program (provjereno!). Jednostavno ćete morati sačekati da vrijeme istekne da bi opet mogli pristupiti stranicama. Jedino što možete uraditi nakon pokretanja blokiranja web stranica je dodati još nekoliko novih stranica koje će biti blokirane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije