Dvije godine skrivao od supruge da je dobio na lotu

1
Radiosarajevo.ba
Dvije godine skrivao od supruge da je dobio na lotu
Pixabay / Koliko penziju mogu očekivati oni koji rade u Njemačkoj

Kinez predstavljen u lokalnim medijima samo pod prezimenom Zhou uspio je nekako pune dvije godine skrivati od supruge da je dobio na lotu. A nije uzeo malo, dobitni brojevi račun su mu obogatili za 1,36 miliona eura ili oko 10 miliona juana (oko 2.6 miliona maraka).

Jednom nakon što je gospođa Zhou za to saznala, zatražila je razvod, pa je sud u Wenzhouu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang 1. februara donio odluku da Zhou ženi mora isplatiti višemilionsku odštetu.

Tokom suđenja je rečeno da je muškarac prebacio dva miliona juana starijoj sestri čim mu je novac sjeo na račun,  a nekoliko dana kasnije podigao je 700 hiljada juana kako bi bivšoj ženi pomogao da kupi stan.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Sud se složio s mišljenjem da je novac koji je Zhou prebacio sestri i bivšoj ženi bio dio zajedničke imovine, pa je supruga uspjela ishoditi da joj pripadne 60 posto i od tog dijela dobitka.

Niti jedna od strana nije uložila žalbu, a u medijima nije navedeno zašto je suprug odlučio prešutjeti "dragoj" da se obogatio, izvijestio je Hangzhou Daily.

Slučaj je podsjetio na priču iz oktobra prošle godine kada je muškarac iz autonomne regije Guangxi Zhuang osvojio 220 miliona juana (30 miliona eura) i također obitelji prešutio dobitak uz objašnjenje kako "nije htio da mu se žena i dijete umisle".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije