'Dragi sugrađani, dolazi smak svijeta...'

Radiosarajevo.ba
'Dragi sugrađani, dolazi smak svijeta...'

U dramatičnom obraćanju naciji, prva žena australske vlade svojim je sunarodnjacima saopćila da je majanski kalendar istinit i da uskoro uistinu stiže smak svijeta. Australska premijerka Julia Gillard upozorila je svoje sunarodnjake da su predviđanja drevnih Maja o smaku svijeta bila tačna te da dolaze posljednji dani - u smrtno ozbiljnoj video reklami za humorističnu radijsku emisiju.



„Bez obzira na to hoće li smak svijeta skriviti zombiji, demonske zvijeri iz pakla ili će nas u potpunosti preplaviti i uništiti korejski pop (K-pop), od mene možete očekivati samo jedno: maksimalno ću se angažirati i boriti za vas do samoga kraja“, rekla je Gillard u poruci koju završava rečenicom: "Sretno vam bilo svima!"

Kako javlja novinska agencija Fena, premijerka je reklamirala radio emisiju pod nazivom "Smak svijeta" koja se počinje emitirati 7. decembra, a evo šta su odgovorili novinarima iz njenog ureda: „Zar Australci s vremena na vrijeme nemaju pravo na malo smijeha? U svakom slučaju sutra je smak svijeta. Ne biste li i vi o tome trebali pisati?“

Navodno proročanstvo Maja o smaku svijeta 21. decembra 2012. prati toliki publicitet da je i američka svemirska agencija NASA našla za potrebno objaviti saopćenje u kojem opovrgava takvu mogućnost: „Svijet neće okončati u 2012. Naš se planet dobro drži već dulje od četiri miliona godina, a vjerodostojni naučnici iz cijelog svijeta ne znaju ni za kakvu prijetnju povezanu s 2012.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije