Dokumentarac šokirao gledatelje: Pogledajte borbu za život i smrt...

Radiosarajevo.ba
Dokumentarac šokirao gledatelje: Pogledajte borbu za život i smrt...
Nastavak serijala dokumentaraca "Planet Zemlja" sinoć je imao premijeru na BBC-ju, a već prva epizoda prikovala je uz TV ekrane brojne gledatelje Velike Britanije.

Ono što su vidjeli mnoge je šokiralo i izazvalo salvu komentara na društvenim mrežama. Naime, scena u kojoj veliki broj zmija ganja na plaži Galapagosa mlade iguane mnogima će dugo ostati u sjećanju, prenosi Daily Mail.

Ekipa Planeta Zemlje na otok Fernandina došla je u junu mjesecu kada zmije imaju najbolju priliku za hranjenje u čitavoj godini.

Zabijene u  brojnim rupama "snimaju" što se događa na plaži, a kada primijete nešto što ih zanima, kreće borba za život i smrt.

Tako se  mladunčad iguane zaigrala nadomak mora što je bio jasan znak cijelom leglu da krene u akciju.

Snimka BBC-a prikazuje zmije kako ganjaju iguane koje se pokušavaju domoći mora i spasiti se. Međutim, nekoliko njih nije uspjelo u tom naumu i zmije su ih doslovno pregazile i progutale.

Snimka je šokirala i Sir David Attenborougha, 90-godišnjeg voditelja cijelog projekta koji se u svojoj dugogodišnjoj karijeri nagledao svega i svačega, ali ovo još nije...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije