Doktori potvrdili: Stanija alergična na odeću

Radiosarajevo.ba
Doktori potvrdili: Stanija alergična na odeću

Tekst bez izmjena prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net.

SREMSKA KAMENICA, 13. decembar 2012, (Njuz) – Najnovije istraživanje stručnjaka sa Instituta za tekstilnu toksikologiju u Sremskoj Kamenici utvrdilo je da je najpoznatija srpska starleta Stanija Dobrojević alergična na odeću.

Profesor Radovan Vukosavljević koji je predvodio ovo istraživanje, izjavio je za Njuz da su njihovi rezulati pokazali da se poznata starleta ne skida da bi privukla pažnju i pojavljivala se u medijima, već da je u pitanju alergijska reakcija na čestice koje se nalaze u sastavu skoro svih materijala od kojih se pravi odeća.

- Kako smo sve češće nailazili na njene fotografije na kojima je naga, osetili smo da se krije neki dublji razlog iza svega toga jer je naprosto nemoguće da bi neko ovako nešto radio čisto iz nedostatka pažnje. Zabrinuli smo se za njeno zdravlje, pa smo se odlučili da pozovemo gospođicu Dobrojević da sprovedemo nekoliko testova. Tada su se naše sumnje potvrdile i u utvrdili smo da je Stanija Dobrojević alergična na odeću – izjavio je Profesor Vukosavljević.

On je saopštio da je istraživanje vršeno najnovijom generacijom visoko osetljivih i specifičnih imunoloških testova pomoću kojih može da se otkrije više od 460 alergena. Na taj način obezbeđena je rana dijagnoza, prognoza i praćenje efekata terapije.

- Za pravilno postavljanje dijagnoze kod pacijenata sa sumnjom na alergiju neophodno je pored specijalističkog pregleda obaviti kožne probe i testove, ali srećom Stanija je rekla da nema problema sa pipkanjem i odgovaranjem na, naizgled, besmislena pitanja – objasnio je sagovornik Njuza.

Tim stručnjaka iz Sremske Kamenice rekao je da ovo nije prvi put da se susreću sa ovakvom alergijskom reakcijom i da se ona u poslednje vreme javlja kod velikog broja mladih devojaka koje ne znaju kako u životu da se istaknu.

Napomena: Njuz.net je satirični portal koji objavljuje isključivo vijesti šaljivog sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije