Dobro došli u cafe Cats Republic

Radiosarajevo.ba
Dobro došli u cafe Cats Republic

Za ljubitelje mačaka i kafe, u Sankt Petersburgu je otvoren cafe Cats Republic u kojem, dok ispijate kafu, možete da uživate u maženju mačaka.

Posjetiocima je na raspolaganju osam mačaka, od kojih su četiri dovedene iz muzeja Ermitaž, gdje su preživljavale loveći miševe, a ostale četiri rasne mačke kupljene su kod uzgajivača.

U skladu sa nazivom ovog cafea, pri ulasku u Cats Republic, posjetioci moraju da popune zahtjev za vizu, a glavno pravilo je da se mačka ne smije tjerati na bilo kakvu vrstu interakcije ako to ne želi.

Uprkos ne baš niskim cijenama od pet do 10 dolara samo za igru sa mačkama, cafe je odmah postao iznimno popularan a, pri ulasku, svaki gost bude izmjeren specijalnim "mačijim metrom" i njegova starost je izražena u "mačijim godinama“".

Ovo je još jedan u rastućem nizu sličnih kafea. Primjera radi, samo u Tokiju postiji 40-ak ovakvih cafea za ljubitelje mačaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije