Djevojčica (4) preživjela sama pet dana u prašumi

Radiosarajevo.ba
Djevojčica (4) preživjela sama pet dana u prašumi
Foto: Daily Mail / Ana Vitoria iz Brazila

Četverogodišnja djevojčica pronađena je živa nakon što je pet dana preživjela sama u prašumi, jedući voće i pijući vodu iz potoka.

Ana Vitoria Soares Cardosa prijavljena je kao nestala 29. decemra 2019. u ruralnom području zajednice Rio Maniva, u sjevernom dijelu Brazila.

Posljednji je put viđena kako se igra sa svojom osmogodišnjom sestrom u kanuu. Nakon što je nestala, porodica se bojala da se utopila jer nije znala plivati.

Pozvali su hitne službe, a tri ronioca pozvana su za pomoć u potrazi i spašavanju, prenosi Daily Mail.

Lokalni šef vatrogasaca Rosivaldo Andrade novinarima je rekao da su danima pretraživali rijeku ne bi li pronašli djevojčicu za koju se vjerovalo da se utopila.

"Podaci koje nam je dala rodbina naveli su nas da vjerujemo da je mogla umrijeti i da nije mogla ići u šumu", rekao je.

No 2. januara 4-godišnjakinju, jedno od devetero djece porodice, pronašao je njen rođak u prašumi, dva kilometra udaljenu od mjesta gdje je posljednji put viđena.

Andrade je rekao da je sreća što su je pronašli. "Nije bilo opasnih životinja u blizini da je napadnu, no to ne mijenja rizik koji šuma predstavlja...", dodao je.

Majka djevojčice, Rosilete de Souza Soares, rekla je novinarima da je curica preživjela jedući voće i pijući vodu iz potoka. "Sjedila je na deblu, no nije mogla hodati. Pronašao ju je rođak", dodala je.

Curica je odvedena u bolnicu u grad Santana gdje ostaje pod promatranjem, ali očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije