Djeda Mrazovi se provozali BiH i mališanima podijelili pregršt poklona

0
AA
Djeda Mrazovi se provozali BiH i mališanima podijelili pregršt poklona
FOTO: AA / Biciklijada u Mostaru

Djeda Mrazovi su danas u Mostaru održali desetu jubilarnu biciklijadu.

Start i cilj je bio kod Doma Herceg-Stjepana Kosače, a kompletna ruta kroz Mostar dugačka je sedam kilometara.

Svi zainteresovani imali su priliku fotografisati se s Djeda Mrazovima na platou Kosače te kasnije uz božićne delicije nastaviti druženje u Zimskom gradu. Događaj se održava u sklopu Adventa u Mostaru.

"Već pet godina smo dio Adventa. Drago nam je što je Grad prepoznao značaj Biciklijade, a nas organizatore posebno raduje veliki broj djece koja učestvuju, kao i broj udruženja koja dovode najmlađe članove na ovaj događaj. Danas su tu s nama većinom građani Mostara. Drago nam je što je događaj dosegnuo ove razmjere, jer je prije deceniju sve to bilo skromno. Djedovi koji će danas voziti gradom će darivati najmlađe prolaznike", rekao je Toni Zorić iz Biciklističkog kluba Mostar.

Prisjetio se i samih početaka, u vrijeme kada je Mostar imao svega dvadesetak biciklista.

"Tek se bio pojavio Facebook, gdje smo vidjeli prizor iz Kine sahiljadama Kineza odjevenih u odijela Djeda Mrazova, koji su vozili bicikla. Kazali smo 'hajde da i mi uradimo nešto poput ovoga' i tako je sve krenulo. Danas imamo više od 200 učesnika te polako težimo ka njih hiljadu", rekao je zadovoljni Zorić.

Učestvovati su mogli svi koji su obukli odijela Djeda Mraza ili makar na glavu stavili crveno-bijelu kapu, dok su za sigurnost svih učesnika brinuli pripadnici MUP-a HNK-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije