Dječak pisao Pfizeru i molio za vakcinu za Djeda Mraza, stigao je i odgovor

0
Radiosarajevo.ba
Dječak pisao Pfizeru i molio za vakcinu za Djeda Mraza, stigao je i odgovor
Foto: Pixabay.com / Djed Mraz/Ilustracija

Dječak iz Irske poslao je pismo kompaniji Pfizer u kojem im je uputio jednu hitnu i ozbiljnu molbu - da vakcine protiv COVID-19 pošalju i Djeda Mrazu.

Šestogodišnji Callum Thornhill pismo je napisao čim je čuo da je Pfizer razvio cjepivo protiv koronavirusa. Tražio je da se Djed Mraz stavi na prvo mjesto.

Njegova majka Paula Linehan ispričala je da je Callum početkom novembra na radiju, dok su se vozili prema školi, čuo vijest o vakcini.

Čim se taj dan vratio iz škole, napisao je pismo Pfizeru, prenosi The New York Times.

"Dragi Pfizer. Čuo sam da ste napravili novo cjepivo protiv koronavirusa. Dobar posao.

Možete li, molim vas, poslati malo cjepiva na Sjeverni pol Djeda Mrazu i njegovim vilenjacima? Molim vas", napisao je, između ostalog, maleni Callum.

Pismo dječaka - undefined

Foto: Pfizer: Pismo dječaka

Nekoliko sedmica kasnije, dobio je odgovor, i to od Alberta Bourlae, izvršnog direktora Pfizera, piše Irish Examiner.

"Ovakva nas pisma od djece obuzimaju milošću i nadom, podsjećaju na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan", napisao je Bourla je napisao na LinkedInu.

Poslao je poruku Callumu.

"Želim da znate da činimo sve što možemo kako bismo pomogli donijeti nadu ljudima širom svijeta. A pobrinut ćemo se i za Djeda Mraza i njegove vilenjake", obećao je Bourla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije