Dječak krišom skupio novac za invalidska kolica najboljem prijatelju

Radiosarajevo.ba
Dječak krišom skupio novac za invalidska kolica najboljem prijatelju
Kad je Paul Barnett upoznao Kamdena Houshana u vrtiću, dva dječaka brzo su se sprijateljila.

Počeli su da se druže glumeći superheroje i praveći smiješne video-snimke. Ostala djeca su Kamdena izbjegavala zbog njegove vezanosti za invalidska kolica, ali ne i Paul.

Čak je odlučio i da za svog najboljeg prijatelja prikupi novac za nova kolica, koja će mu olakšati kretanje, piše američki Today.

Kamden, koji živi u Powayu u američkoj saveznoj državi California, rođen je s tumorom na Th2 i Th3 pršljenovima, a tumor je bio toliko velik da se formirao oko kičmenog stuba.

Iako je poslije tri operacije tumor odstranjen, Kamden je ostao paraplegičar i kreće se pomoću invalidskih kolica, koja su teška, a on ponekad ima poteškoća da ih gura i upravlja njima.

Kada su njih dvojica bili na izletu, kolica su zapela i prevrnula se, a Kamden je ispao iz njih. Paul je odlučio da nešto uradi.

Pošto Houshanovi nisu imali novac za nova kolica, a državna zdravstvena služba MediCare pokriva troškove za jedna kolica svakih pet godina, Paul je rekao majci da želi da nabavi nova kolica za Kamdena.

Bez znanja svog najboljeg prijatelja i njegove porodice, Paul je na stranici GoFundMe pokrenuo akciju prikupljanja novca za nova kolica, potpuno prilagođena svim Kamdenovim potrebama.

Za dvije sedmice prikupio je 5.920 dolara, uveliko premašivši prvobitni cilj od 3.900 dolara.

Houshani su bili oduševljeni, a Kamden je već isprobao nova kolica i vrlo je zadovoljan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije