Dječak htio mercedesom od Italije do Poljske

Radiosarajevo.ba
Dječak htio mercedesom od Italije do Poljske


Mali Poljak usvojen u Italiji, pobjegao je od usvojitelja i krenuo u očuhovom mercedesu na 1.000 kilometara dug put ka rodnoj zemlji. Dječak je zaustavljen u Njemačkoj, prenosi Srna.

Dječak je tokom dvodnevne vožnje preko sjeverne Italije, Austrije i polovine Njemačke uspio proći rampe za naplatu putarine i dvije međunarodne granice.

"On izgleda kao šesnaestogodišnjak. Uspio je da dospe gorivo i prođe dvije granice. To je nevjerovatno", izjavila je Eleonora Spadati, šef lokalne jedinice karabinjera u mjestu Montebeluna, na sjeveru Italije, odakle je dječak pobjegao.

Ovaj zaljubljenik u karting se prije puta posvađao s novim roditeljima zato što su mu oduzeli mobitel i sa 200 eura i pasošem krenuo na put. Roditelji su ubrzo shvatili da je dječak možda krenio ka Poljskoj i prijavili slučaj italijanskoj policiji.

Spadatijeva je rekla da je dječaku nedostajala Poljska i da je želio da vidi svoju biološku sestru, prenio je AFP. Ona je izjavila da je poljski konzulat zatražio informacije o dječaku i da će socijalni radnici pojačati kontrole porodice kada se ona od sutra ponovo nađe na okupu u Italiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije