Dječak (10) oduševio mnoge: Pravi nevjerojatne torte

1
Radiosarajevo.ba
Dječak (10) oduševio mnoge: Pravi nevjerojatne torte
Instagram / Joaquín Nahuel

Joaquínu Nahuelu tek je 10 godina, a već ima velike planove za budućnost. Ovaj preslatki dječak iz Argentine voli da pravi kolače i torte i, iako još uvijek ne može biti profesionalni slastičar kako želi, počeo je pomalo prodavati nevjerojatne torte koje peče u svoja četiri zida.

Njegova priča postaje još posebnija kada Joaquín otkrije na što planira potrošiti zaradu. Kako prenosi BP, kada mu je bilo sedam godina igrao se s bratom Fabriciom i doživio tragediju - dječaci su bacili alkohol na roštilj, koji nije gorio, ali je piće dospjelo do žeravice koja se potom zapalila i vatra je zahvatila obojicu.

Obojica su povrijeđeni, a ožiljci su ostali. Joaquínove su bile teže povrede, na 25 posto tijela ima opekline, pa mu je velika želja otići na rekonstrukciju lica za koju mu je potrebno oko 3.500 KM. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Ljubav prema tortama i kolačima usadio mu je djed koji ga je učio recepturama, trikovima i snalaženju u kuhinji. Do sada je naučio raditi krafne, kolačiće, muffine, a zna i savršeno ukrasiti tortu... Sve to dijeli na svom Instagram profilu gdje ga prati skoro pola miliona ljudi.

Nažalost, dječak je doživio i online zlostavljanje, pa se na neko vrijeme povukao s društvenih mreža, ali nakon puno razmišljanja odlučio je nastaviti s onim što voli. "Odlučio sam da ću nastaviti, neću dopustiti da bilo što ili bilo tko zaustavi moj san, nastavit ću truditi se da ostvarim svoj cilj", rekao je u objavi na Twitteru. "Nastavite, borite se za ono što želite, ne dopustite da vas bilo tko u tome spriječi", poručuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije