Dirljiv prizor: Pogledajte igru polarne medvjedice i mladunčeta koji će vas razniježiti

0
Radiosarajevo.ba
Dirljiv prizor: Pogledajte igru polarne medvjedice i mladunčeta koji će vas razniježiti
Foto: Yuan Su / Polarna medvjedica i njeno mladunče

Mladunče polarnog medvjeda uhvaćeno je u nizu slatkih fotografija dok pravi nevaljalštine, a čini se da je njegova strpljiva majka na ivici živaca.

Polarna medvjedica je potezima poput "ljudske majke" prekrila uši dok je njeno dijete smara.

Ovaj šarmantni medvjed prikazan je kako prati svoju mamu iz njihove jame kroz duboki snijeg dok očajnički pokušava privući njenu pažnju.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Medvjedica mama izgleda manje nego impresionirana dok se njeno mladunče penje po njoj, gura je šapom i krije se ispod nje te pokušava da je nagovori da se igra.

Čini se da medvjedica, koja izgleda kao da želi malo mira i tišine, stavlja svoje ogromne šape preko glave, zatvara oči i čak zakopava svoje lice u snijeg.

Polarna medvjedica i njeno mladunče

Ove predivne fotografije su snimljene na jezeru Fletcher u parku Wapusk, Churchill, Kanada, od strane amaterskog fotografa Yuana Sua iz Carmela, Indiane.

Šezdesetšestogodišnjakinja je rekla:

"Svaki dan smo ih pažljivo posmatrali. Četvrti dan počeli smo odmah fotografisati kad smo ih pronašli izvan jame gdje žive. Ostali su na snježnom polju otprilike dva sata, a zatim su se vratili u jamu. Šestosedmično mladunče plarnog medvjeda pratilo je kretanje svoje mame i igralo se s njom. Beba se krila iza mame neko vrijeme i penjala se po njoj.

Beba je također trčala za mamom, a ona je pažljivo pazila na svoju bebu. Uživala sam gledati ovu bebu - vrlo je slatka", rekla je ona, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije