Krim / Dirala lava pa skoro ostala bez ruke: Čekala sam da me rastrga

23. 07. 2018. u 21:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Olga Solomina (46) planirala je provesti zabavan dan u safari parku na Krimu, no sve se u sekundi preokrenulo kad je stavila ruku na lava s kojim je pozirala.

Ljutiti lav ju je ugrizao za ruku nakon što ga je dodirnula, a spasila ju je samo brza reakcija direktora zoološkog vrta, Olega Zubkova, koji je uspio otjerati lava i pružiti joj prvu pomoć. 

"Čučnula sam i stavila ruku na lava, kako su mi i rekli. U sljedećoj me sekundi zgrabio za ruku i vukao kao krpenu lutku. Drugi su lavovi skočili na noge. Zatvorila sam oči i čekala da me rastrgaju. Sve je potrajalo samo nekoliko sekundi, no meni se činilo kao vječnost", ispričala je ona. 

Nakon incidenta, između Olge i Zubkova pokrenula se rasprava o tome ko je kriv za napad. Ona tvrdi da joj Zubkov nije pozvao hitnu pomoć, nego je pozvao veterinara da je pregleda i tretira joj ruku alkoholom, piše Metro

On tvrdi da je turistica sama izazvala napad jer se pijana približila lavu i počela ga dirati. 

Sljedeći je dan posjetila bolnicu gdje joj je dijagnosticirana infekcija ruke zbog lavljeg ugriza, a upitno je hoće li se opet moći služiti rukom. 

Solomina od safari parka traži odštetu, a policija je pokrenula istragu. 

Zubkov se inače proslavio na snimci na kojoj je bijesnog lava uspio smiriti papučom, a koja je vrlo brzo postala viralna, piše Index.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA