Dao otkaz na poslu kako bi igrao Football Manager, sada zarađuje duplo više

0
Radiosarajevo.ba
Dao otkaz na poslu kako bi igrao Football Manager, sada zarađuje duplo više
Foto: Twitter / Tom Kelsey

Britanac Tom Kelsey (26) prošle godine je dao otkaz na poslu kako bi mogao igrati Football Manager, a danas živi svoj san i zarađuje više nego što je zarađivao na svom poslu.

Kelsey iz Lincolna je počeo igrati Football Manager prije šest godina, a onda ga je privukla ideja da mu to postane profesija.

Radio je kao zaposlenik suda u Lincolnshireu i zarađivao 2.000 eura (3.938 KM) mjesečno.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Otvorio je YouTube kanal, ali se zbog posla nije mogao posvetiti igranju i streamingu koliko je želio.

Zbog toga se u augustu prošle godine odlučio dati otkaz na poslu i usmjeriti na YouTube kanal.

Sada igra FM 50 do 60 sati sedmično, a njegov YouTube kanal ima više od 120.000 pretplatnika. Mjesečno zarađuje duplo više nego na poslu na kojem je dao otkaz.

"Kad sam počeo, niko ko je objavljivao videa Football Managera nije imao više od 100.000 pretplatnika. Nikad nisam mislio da će se to dogoditi, ludilo", rekao je Kelsey pa dodao:

"Za mene je najbolje to što mogu zaraditi taj novac dok sam svoj šef i imam vlastite izbore, a ne da radim za nekog drugog. Lako mogu igrati FM 50 do 60 sati sedmično. To zvuči ludo, ali za mene je to san. Vrlo je neobičan put u karijeri kada kažete da ćete igrati videoigre, ali to je moj posao. Raste iz mjeseca u mjesec, tako da ću se truditi raditi ovo dokle god mogu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije