Da li znate šta je 'polarni penis'?

Radiosarajevo.ba
Da li znate šta je 'polarni penis'?
Alex Brazier je tokom ekspedicije na Antarktiku u dobrotvorne svrhe dobio opasne promrzline na svom polnom organu.

Grupa vojnika koja je sebe nazvala SPEAR 17 otkrila je opasnosti koje vrebaju na jakim vjetrovima i ekstremno niskim temperaturama, piše Daily mail.

"Otkrili smo fenomen pod nazivom 'polarni penis' koji zvuči smiješno, ali je izuzetno neprijatan i bolan", napisao je Alex na zvaničnom blogu ekspedicije.

"Srećom, uspio sam da se 'tamo dolje' zagrijem debelom vunenom kapom koja mi je mnogo pomogla.”

U drugom blogu 26-godišnji avanturista objavio je da pati od otečenosti lica, prenose Nezavisne.

"Desni očni kapak mi je natekao poput balona. Ne djeluje mi inficirano, ali pratim situaciju. Iritantno je i bolno i blokira mi vidik", napisao je on.

Tim samostalno pokušava da na skijama pređe više od 1.770 km kako bi prikupio 100.000 dolara za britansku vojnu fondaciju koja brine o vojnicima, veteranima i njihovim porodicama.

Do Južnog pola trebalo bi da dođu do kraja decembra, a krajem januara da završe avanturu, poslije koje bi trebalo da se vrate u Britaniju.

Svaki član tima vuče teretne sanke sa šatorom, hranom i ostalim potrepštinama koje im mogu zatrebati na najhladnijem mjestu na svijetu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije