Da li ste najstarije, srednje ili najmlađe dijete: Ko je vaš idealan partner

Radiosarajevo.ba
Da li ste najstarije, srednje ili najmlađe dijete: Ko je vaš idealan partner
Ako je suditi prema riječima psihologinje Linde Blair, pronalaženje savršenog partnera za vas ne mora nužno biti tako teško.

U svojoj novoj knjizi Redoslijed rođenja: Što vam vaše mjesto u obitelji zaista govori o vašoj osobnosti (Birth Order: What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character), Blair tvrdi da je najutjecajniji faktor redoslijed u kojem smo se rodili u obitelji.

On ne utječe samo na našu ličnost već i na karijeru i međuljudske odnose i veze, smatra psihologinja.

Prvorođeni imaju sasvim drukčije karakteristike od onih koji su rođeni slijedeći ili koji su rođeni posljednji, piše Daily Mail. Na primjer, ako je muškarac koji vam se sviđa prvorođenac, a vi ste posljednje dijete u obitelji, vrlo je izgledno da će ste se jako dobro slagati. Međutim, ako ste oboje jedinci, šanse su velike da će između vas biti mnogo problema. Blair kaže da maksima "suprotnosti se privlače" barem u ovom smislu zaista drži vodu; prvorođenac jedne obitelji obično se jako dobro slaže s posljednjim djetetom druge obitelji, a to nerijetko može biti i savršen spoj, piše Brightside.

Objašnjenje? Prvorođenac je logično najstariji od rođenih i često je organizirana i brižna osoba dok ono rođeni posljednji uživaju u svojoj ovisnosti o drugima dok je istovremeno manje organiziran. Osim toga, posljednji rođeni su skloniji zabavljanju i veselju što je svakako dobrodošlo u životu uštogljenih i ozbiljnijih prvorođenaca. Jedini problem može ležati u činjenici da su posljednji rođeni vrlo strastveni kad su u pitanju njihova uvjerenja što je u suprotnosti s konvencionalnim prvorođencima koji vole postavljati svoja vlastita pravila i stavove.

Ljubavni odnosi bez sukoba:

muškarac stariji od sestara i žena mlađa od braće

muškarac mlađi od sestara i žena starija od braće

Konfliktni odnosi:

muškarac stariji od braće i žena starija od sestara

muškarac mlađi od braće i žena mlađa od sestara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije