Čudo iz Teksasa: Američki studenti hodaju i rade sklekove na vodi

Radiosarajevo.ba
Čudo iz Teksasa: Američki studenti hodaju i rade sklekove na vodi
Studenti mašinstva s američkog Univerziteta Lamar u Teksasu napravili su prethodnih dana pravo čudo, tako što su tokom jednog eksperimenta uspjeli hodati po vodi i na njoj raditi sklekove.

Nije riječ o čarobnjacima ili posebnim trikovima, kao ni biblijskom čudu, nego o jednostavnom eksperimentu studenata koji su odlučili da pokažu da je moguće učiniti i stvari koje se čine nemoguće, uz malo znanja i truda.

Naime, ovi studenti u vodu su umiješali čak 900 kilograma kukuruznog brašna, te su time dobili supstancu koja pokazuje svojstva takozvanih ne-Newtonskih tekućina.

Riječ je o tekućinama koje su slične želatinima i koje, nakon što se na njih primijeni spora sila, očvrsnu da bi zatim ponovo postale tekuće.

Ovaj eksperiment oduševio je cijeli svijet, jer je neko napokon uspio hodati po vodi, što se do sada smatralo biblijskim čudom, a kako je to izgledalo pogledajte i sami.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije