Čudesno putovanje: Kako je Amerikanka razmjenom - od ukosnice stigla do kuće

0
Radiosarajevo.ba
Čudesno putovanje: Kako je Amerikanka razmjenom - od ukosnice stigla do kuće
PrtScr / Čudesno putovanje Demi Skipper

Zamislite da je sve što vam je potrebno za kupovinu vlastite kuće samo jedna bezvrijedna ukosnica.

To je upravo podvig koji je postigla Demi Skipper - i to razmjenom stvari, o čemu piše BBC.

Pokrenula je projekt Trade Me u maju 2020. i usput je mijenjala razne stvari, uključujući par naušnica, iPhone i tri traktora.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Ova 30-godišnjakinja iz San Francisca u Kaliforniji sada je ponosna vlasnica kuće u Nashvilleu u Tennesseeju.

Inspirirana Kyleom MacDonaldom, koji je promijenio svoj put od jedne crvene spajalice do kuće - u nizu online trgovina 2006. godine - gospođa Skipper prvo je zamijenila ukosnicu za par jeftinih naušnica.

Njih je zamijenila za četiri čaše za margarite, a njih za usisivač - tragajući na stranicama kao što su eBay, Facebook Marketplace i Craigslist kako bi pronašla prave vrste artikala.

Svojih prvih nekoliko zamjena obavila je lično, sve u području oko San Francisca. Kasnije, zamjene su se odvijale diljem SAD. Usput je objavljivala snimke na TikToku i Instagramu o zamjeni koju je obavljala i objašnjavala kako je njen krajnji cilj - doći do kuće.

Usisivač se "pretvorio" u snowboard, on u slušalice, one u laptop, a laptop u fotoaparat.

Zatim je zamijenila brojne parove Nike tenisica prije nego što je došla do iPhonea, a potom i Dodge Caravana iz 2008! Vlasnici vozila vozili su ga sve od Minnesote do San Francisca - a broj sljedbenika na društvenim mrežama rastao je kako je priča o njenom Trade Me projektu postajala uzbudljivija.

Uglavnom, sljedeći je bio Mini Cooper kabriolet - i nekoliko sedmica kasnije, zamijenila je auto za ogrlicu za koju je mislila da vrijedi 20.000 dolara, a ispostavilo se da vrijedi manje od 2.000 dolara.

Nakon frustrirajuće dvije sedmice potrage, Skipper je zamijenila ogrlicu za sobni bicikl Peloton vrijedan 1800 dolara. Peloton bicikl zamijenjen je za Mustang - a do prošlog decembra, gospođa Skipper ga je zamijenila za malenu šumsku vikendicu.

Vikendica je postala Honda CRV, a ona tri traktora, pa Chipotle celebrity kartica koja daje korisniku pravo na jednogodišnju besplatnu hranu i organiziranu zabavu. Potom je uspjela zamijeniti karticu za prikolicu od 40.000 dolara s Tesla Powerwallom, a zatim je, konačno, napravila posljednju trgovinu zamijenivši prikolicu za svoju vlastitu kuću u blizini Nashvillea.

Video koji je postavila prikazuje trenutak kada je prvi put vidjela svoju kuću.

Više od pet miliona ljudi pratilo je njeno putovanje.

U januaru, gospođa Skipper i njen suprug planiraju se preseliti iz Kalifornije u Tennessee kako bi obnovili svoj novi dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije