Čovjek koji je predvidio smak svijeta za subotu objasnio zašto se nije dogodio

Radiosarajevo.ba
Čovjek koji je predvidio smak svijeta za subotu objasnio zašto se nije dogodio
Wired / Afrika
Posljednji predviđen smak svijeta bio je "zakazan" za 23. septembar. Kako se to nije dogodilo, čovjek koji je najavljivao kraj, predstavnik protestantske crkve David Mid, objasnio je zašto do toga nije došlo.

Mid je istakao da se u nedjelju dogodio početak nečeg mnogo većeg od same katastrofe.

"Svijet nije prestao da postoji, ali je stigao kraj svijetu kakav mi poznajemo. Veliki dio planete neće biti isti od oktobra“, naveo je Mid.

Kako bi opravdao svoje razmišljanje, on je govorio o uraganima i zemljotresima koji u posljednje vreme nanijeli ozbiljne posljedice stanovnicima Amerike. Također je spomenuo i pomračenje Sunca koje je, kako tvrdi, utjecalo na "uništenje svijeta koji poznajemo“.

Njegova predviđanja su navodno bazirana da numerologii i Bibliji.

"Isus Hrist je živio 33 godine. Ime 'Elohim', za Jevreje Božije ime, pominje se 33 puta u Bibliji. To je broj numerološki i biblijski značajan", navodi on.

U kakvoj vezi je broj 33 sa ovim predviđanjem?

Mid ističe da je 23. septembar, kada je bio najavljen smak svijeta, 33. dan od pomračenja Sunca koje se dogodilo u augustu.

Ed Stecer sa Viton koledža istakao je da je potpuna laž da većina Hrišćana vjerovala da će do smaka svijeta doći 23. septembra, piše Indy100.

"To nam je podsjetnik da treba kritički da se postavimo prema svemu onome što čujemo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije