Najprofinjenije iće i piće za nobelovce: Evo šta je bilo na meniju

Radiosarajevo.ba
Najprofinjenije iće i piće za nobelovce: Evo šta je bilo na meniju
FOTO: Nobelprize.org / Jela koja su bila na meniju

Na sinoćnjem banketu upriličnenom povodom ceremonije dodjele Nobelovih nagrada, među kojima je i ona za književnost koju je dobio kontroverzni austrijski književnik i negator genocida, Peter Handke služili su se najprofinjenija jela i pića. 

Vidljivo je to iz jelovnika koje su organizaori objavili na službenoj internetskoj stanici. 

Između ostalog, nobelovci i brojne druge zvanice počastile su se patkom punjenom crnim listićima i timijanovim limunom, krompirom s karameliziranim bijelim lukom. Jeo se i savojski kupus s dimljenim shiitake gljivama, pečenim lukom i smrekovim uljem. 

Zasladili su musom od malina, a pila su profinjena vina, poput Taittinger Folies de la Marquetterie, Lunadoro Vino Nobile di Montepulciano DOCG Pagliareto 2015 te  Weingut Jurtschitsch 2017 Eiswein Grüner Veltliner.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije