Čarobno vjenčanje vrijedno 28 hiljada konvertibilnih maraka!

0
Radio Sarajevo
Čarobno vjenčanje vrijedno 28 hiljada konvertibilnih maraka!
Radio Sarajevo / Čekajući voz za Hogwarts

Par opsjednut J.K.Rowling serijalom preletio je 6.437 kilometara i potrošio 28.000 konvertibilnih maraka na vjenčanje inspirisano čarobnjačkim svijetom Harry Pottera.

Elaine Gilchrist i Martin Ward proveli su svoj veliki dan u Tematskom parku Harryja Pottera u Orlandu u Floridi - uz prisustvo zmajeva, ispijajući puter pivo i slikajući se ispred Hogwarts škole čarobnjaštva i vještičarstva.

Svećenik koji je predvodio ceremoniju imao je pravu snježnu sovu kao Hedwig iz filma, koristili su poznate citate iz serijala filmova uvezane u njihove bračne zavjete, a muzika iz filmova svirala je u toku cijele ceremonije.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Elaine, koja radi u firmi za studentske kredite, rekla je: "To je bilo naše vjenčanje iz snova i ne bismo promijenili niti jednu sitnicu."

Ovaj radostan događaj nastupio je 33 godine nakon što su se Elaine i Martin prvi put upoznali kao tinejdžeri u svom rodnom gradu Largs, u Škotskoj. Povezali su se preko svoje ljubavi prema filmovima i svake godine su posjećivali ogromni Universal studio u Floridi zadnjih deset godina.

Posted by Elaine Gilchrist on Thursday, July 6, 2023

Martin i Elaine proslavili su svoju 25. godišnjicu veze u tematskom parku i čak su se tamo i zaručili.

A kad su došli do planiranja svog vjenčanja, odbacili su ideju o tradicionalnoj ceremoniji u Škotskoj i otišli preko okeana kako bi se prepustili čaroliji Harry Potter svijeta.

Elaine je objasnila: "Željeli smo nešto što predstavlja istinski nas. Ljudi zaborave šta bi poenta vjenčanja trebala biti. Željeli smo dan smijeha i zabave - i to smo si i omogućili."

Imali smo pristup učionici Odbrane od mračnih sila, pored koje posjetitelji obično samo mogu proći.

Elaine je rekla: "Martin i ja smo zakleti fanovi Harry Pottera, jednostavno ga obožavamo. Bila sam jedna od onih koji bi stajali u redovima kako bi kupili knjige. One su tako čarobne, kao i filmovi koje mogu gledati iznova i iznova."

Nakon što su izrekli sudbonosno "da" prošlog decembra, par je proveo dvije sedmice medenog mjeseca obilazeći druge atrakcije povezane s filmovima u području Universal studija.

"Bio je to nevjerovatan dan i ponovili bismo sve isto u treptaju oka", rekla je Elaine za The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije