Britanskog ambasadora u Beču napale divlje svinje

Radiosarajevo.ba
Britanskog ambasadora u Beču napale divlje svinje
Ambasadora Velike Britanije Leigha Turnera u Beču su napale divlje svinje, nakon čega je završio s lakšim povredama ruke.

Britanski diplomata, kako je napisao na svom blogu, namjeravao je opustiti se u bečkom zoološkom vrtu Lainz, te je nakon povratka iz jednog restorana u parku naišao na čopor divljih svinja.

"Vidio sam 25 životinja, mlađih i starijih, koje su prelazile put na oko sto metara od mene. Ta zainteresiranost brzo se pretvorila u dramatično bjekstvo iz šume.  No ubrzo sam iza sebe čuo bučno udaranje nogama o tlo i shvatio koliko je opasna situacija u kojoj sam se našao“, napisao je ambasador na svom blogu.

Ubrzo se, kako navodi, bacio u bijeg od divljih svinja te se u tom momentu sjetio da u slučaju napada treba pronaći uzvišenje ili drvo.

"Ispred sebe sam vidio složeno drveće na koje sam se popeo. Međutim, tokom penjanja povrijedio sam desnu ruku, zbog toga nosim zavoj", naveo je britanski ambasador.

Nakon što su divlje svinje nestale u šumi napisao je kako je iskoristio taj momenat da se hitrim koracima uputi kući.

"U takvoj situaciji bi trebalo smireno ići unazad, što naravno dovodi rizik od padanja. Da li ću se ponovo vratiti u ovaj zoološki vrt? Svakako", napisao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije