Britanska policija traga za ubicom 358 životinja, većinom mačaka

Anadolija
Britanska policija traga za ubicom 358 životinja, većinom mačaka
Britanska policija je saopćila da traga za napadačem koji je u posljednje dvije godine na području Londona ubio ukupno 358 životinja, od kojih većinu čine mačke.

Policija je upozorila da bi napadač mogao u narednom periodu krenuti sa napadima i na ljude.

Iz policije su naveli kako je vrlo sličnim metodama na području Londona u 2015. godini ubijeno osam, prošle godine 114, i ove godine 246 životinja.

Andy Collin, policijski zvaničnik, istakao je da je pokrenuta operacija kako bi napadač bio uhapšen.

"Ako pogledamo način na koji je izvodio napade, može se pretpostaviti da je to ovom ubici pružalo određeno zadovoljstvo", rekao je Collin.

Istakao je i kako se pribojavaju da bi, nakon što se više ne bude zadovoljavao samo ubijanjem životinja, mogao započeti sa napadima na ljude, posebno žene.

Među 358 ubijenih životinja, osim mačaka, nalaze se i lisice i zečevi.

Policija je saopćila da je napadač ubijao životinje tako što bi ih raskomadao i njihove dijelove poslao vlasnicima ili ih ostavljao u blizini domova njihovih vlasnika.

Pojedine organizacije za zaštitu životinja su saopćile da će osobi koja pomogne u otkrivanju napadača dati novčanu nagradu od 10.000 funti, odnosno 11.300 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije