Bliznakinje koje su zapanjile svijet: Niko nam ne vjeruje da smo rod

Radiosarajevo.ba
Bliznakinje koje su zapanjile svijet: Niko nam ne vjeruje da smo rod
Lucy i Maria Aylmer su sestre o kojima bruje svi svjetski mediji.

 Jedna ima taman ten i bujne lokne, dok je druga svijetle puti s plavim očima. 

Djevojčice su rođene potpuno različite zbog svojih roditelja. Naime, njihova majka Donna je polujamajkanka, a njihov otac Vince je bijelac. 

bliznakinje2.PNG - undefined

Bliznakinje Lucy i Maria Aylmer rođene su u januaru 1997. godine, piše Daily Mail.

Njihova majka je bila i više nego začuđena kada ih je prvi put ugledala, jer ništa na njenim dotadašnjim pregledima nije ukazivalo na različite boje kože djevojčica. 

"Nije imala pojma da smo toliko različite i kada nas je vidjela u rukama babice ostala je bez teksta“, kaže Lucy, djevojčica s riđom, ravnom kosom.

Nedugo nakon Lucynog i Marijinog rođenja, njihovi roditelji su se razveli, a bliznakinje imaju još troje braća i sestara. 

"Naša braća i sestre imaju boju kože koja je nešto između Marijine i moje. Mi smo na različitim krajevima spektra boja, a oni su negdje između“, šali se Lucy. 

"Niko nam ne vjeruje da smo bliznakinje. Čak i kad se slično oblačimo i dalje nimalo ne ličimo. Neki prijatelji su nam čak tražili i krštenicu da im dokažemo da smo sestre“, kaže Lucy i dodaje da one ne mogu ni pomisliti da kao drugi blizanci glume jedna drugu i zbunjuju ljude.

Čak su i njihova interesovanja potpuno različita: Lucy studira nauku i umjetnost, dok Maria studira pravo. Također, tamnokosa djevojka je slobodnija i druželjubivija, dok je Lucy veoma stidljiva. 

bliznakinje.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije