Bliži se Eurosong, ko će predstavljati regiju?

Radiosarajevo.ba
Bliži se Eurosong, ko će predstavljati regiju?

U susret ovogodišnjem takmičenju za najbolju pjesmu Evrope koje će se održati 18. maja (veliko finale) u Švedskoj, poslušajte sve pjesme iz našeg regiona, za koje ćemo po tradiciji glasati sistemom ''pjevaju na poznatom jeziku'', piše portal Trojka.rs

Grad domaćin, Malme se spremio da ugosti sve evropske nacije, a da li ste se vi spremili i odslušali pesme koje će predstaviti regiju?

1. Srbija: Moje tri - ''Ljubav je svuda''

2. Slovenija: Hannah - „Straight Into Love”

3. Hrvatska: Klapa s mora – ''Mižerja''

4. Makedonija – Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski

Makedonci su uspjeli da zatalasaju evrovizijsku publiku još prije početka samog takmičenja. Kada je pjesma "Imperija" predstavljena 28. februara Grci su bili u šoku, a i ljubitelji evro muzike nisu baš sa oduševljenjem dočekali ovaj, kako kažu, nevješto uklopljeni etno zvuk. Makedonska radio televizija povukla je ovu pjesmu i iskoristiće svoje pravo za izmjenu evroviziske pjesme što je moguće do 18. marta. Ubrzano se priprema nova pjesma sa promijenjenim autorskim timom, a pjevački duo ostaje isti. 

Crnu Goru će u Švedskoj predstavljati Who See s pjesmom ''Igranka'' čije je premijerno izvođenje za 14. mart. 

Bosna i Hercegovina svoje učešće na Eurosongu ranije je otkazala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije