Bivša stjuardesa otkrila: Kada je najgore koristiti wc u avionu i koliko se često čisti?

0
Radiosarajevo.ba
Bivša stjuardesa otkrila: Kada je najgore koristiti wc u avionu i koliko se često čisti?
Foto: Pixabay / Toalet papir / stjuardesa

Bivša stjuardesa ispričala je koliko se često čiste toaleti u avionu, te najbolje i najgore vrijeme kada putnici ustaju i koriste wc tokom leta.

Avioni se ne mogu baš pohvaliti najboljom higijenom, a pokazalo se da postoje razna područja koja bi putnici trebali izbjegavati kako bi imali ugodno putovanje, piše Vecernji.hr.

Na primjer, ne bi trebali spavati naslonjeni na prozor aviona jer prije vas na istom je mjestu odmaralo nekoliko glava i prljavih prstiju. Ali, nemoguće je izbjeći neka žarišta klica, poput zahoda, kada idete na dugi let, prenosi Mirror.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Stavljate wc papir na dasku na javnom toaletu? Prestanite što prije.

Srećom, bivša stjuardesa je ispričala kada je najbolje, a kada najgore otići na zahod u avionu, a obrazloženje ima itekako smisla. Stjuardesa koja je prije radila za veliku avionsku kompaniju, rekla je: "Najgore vrijeme za korištenje wc-a u avionu je neposredno prije polijetanja i na samom kraju leta, pogotovo ako se radi o dugom letu". Kao što možete zaključiti, u tim trenucima toalet će se najviše koristiti i stoga je najvjerojatnije da će se zaprljati.

Iz istog razloga, toalet može brzo postati neugodan nakon turbulencija, kada putnici moraju ostati na svojim sjedalima. Čim se promijeni svjetlo na znaku sigurnosnog pojasa, možete očekivati ​​jurnjavu u wc. Nadajmo se da se niko ne osjeća mučno, ali čak i bez ovog čimbenika sigurno će doći do prljanja.

Umjesto toga, moglo bi se isplatiti koristiti zahod prije posluživanja hrane. Bivša članica kabinske posade objasnila je: "Hrana u avionu nije hranjiva. Može biti masna i bogata solju, to su stvari koje obično nisu dobre za zdravlje ili rad crijeva. Ako putniku obrok ne odgovara i zbog toga mora ići na zahod, ne želite biti tamo odmah nakon toga".

Da stvar bude još gora, wc možda nije tako čist kako biste se nadali. "Važan dio avionske industrije je promet" rekla je, "To ponekad znači da potpuno, dubinsko čišćenje wc-a u avionu nije uvijek moguće zbog nedostatka vremena i viših prioriteta".

Ali, nisu sve loše vijesti, jer je ova bivša stjuardesa također podijelila savjet koji putnicima može koristiti bez obzira na vrijeme potrebno za korištenje wc-a. Ona predlaže pakiranje maske za lice. "Wc u avionu je u biti ormar, bez čistog zraka. Nema prozora i ventilacija je loša. To znači da svaki put kad odete u WC, ne samo da udišete zrak mnogih drugih koji su 'odradili svoj posao' prije vas (osobito ako se radi o dugom letu), nego također možete udahnuti čestice fekalija koje kruže zrakom nakon ispiranja wc školjke", rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije