Bivša FBI agentica objašnjava kako imati bezbjedno putovanje: Obratiti pažnju na sprat gdje je soba

1
Radiosarajevo.ba
Bivša FBI agentica objašnjava kako imati bezbjedno putovanje: Obratiti pažnju na sprat gdje je soba
Foto: Pexels / Odlazak / Ilustracija

Tracy Walder bivša je specijalna agentica FBI-a i službenica CIA-e koja se bavi pitanjima sigurnosti pa je tako otkrila i nekoliko trikova koji joj pomažu da tijekom putovanja bude što sigurnija. 

Prije svega naglasila je kako je nužno da se prije putovanja provjeri postoji li opasnost od terorizma na mjestu na koje ide. Također, napomenula je da koristi aplikaciju koja u hitnim slučajevima obavještava svoje kontakte gdje se nalazi.

Na kofer zatim stavlja zračnu oznaku (uređaj koji se može pričvrstiti na razne predmete, poput ključeva ili ruksaka, te ih na jednostavan način prati putem aplikacije). Tu oznaku stavlja i svojoj kćeri kao narukvicu za praćenje

Ovo je Orbanova računica za zagorčavanje života Von der Leyen i Meloni

Ovo je Orbanova računica za zagorčavanje života Von der Leyen i Meloni

Također, nikad ne rezervira privatni smještaj jer je potencijalno izuzetno opasno, a u hotelu uvijek rezervira sobu između trećeg i šestog sprata. Objasnila je da se te sobe nalaze dovoljno blizu izlaza ako je potrebno hitno napustiti hotel, ali su i dovoljno udaljene od lopova i otmičara koji se mogu pojaviti.

Lopovi i otmičari idu najlakšim putem što je ulazak na prvi kat jer je on najpristupačniji. Što se tiče bijega iz hotela, ako ste na 20. ili 21. katu, bit će vam jako teško izaći.

Kod ulaska u sobu uvijek koristi dodatnu sigurnosnu bravu jer se na službenom putu osjećala nesigurno. "U drugoj sam zemlji i špijuniram ljude. Moram pretpostaviti da bi neko mogao znati ko sam i pokušava mi nauditi", objasnila je, piše Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije