Biste li prihvatili ovaj posao: 50.000 KM za život na otoku i brigu o tuljanima

Radiosarajevo.ba
Biste li prihvatili ovaj posao: 50.000 KM za život na otoku i brigu o tuljanima
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Za one koje zanimaju neuobičajeni poslovi, a bježe od uredskog vremena ovaj "suludi" posao na otoku kod Walesa mogla bi biti idealna prilika.

Neobična ponudu poziva dvoje ljudi da se preseli na otok Bardsey koji se nalazi uz obalu Walesa, a glavni bi im zadatk bio - briga o, skoro pa jedinim, stanovnicima otoka odnosno tuljanima. 

Godišnja plaća za upravitelja iznosit će oko 17 hiljada funti, a za pomoćnika 8 hiljada. Dvojac bi besplatno živio na otoku u dvosobnom stanu, a sve bi im bilo plaćeno. 

Međutim, postoje određene karakteristike koje bi idealni djelatnici ovog radnog mjesta trebali posjedovati. 

Svaka bi osoba trebala biti dvojezična odnosno izvrsno poznavati engleski i velški jezik. Potrebno je da čine sve kako bi posjetiteljima otoka priuštili nezaboravno iskustvo, a potrebno je i da su djelatnici u odličnoj formi. 

Moraju biti fit jer im je jedan od zadataka uređivanje otoka, briga o kućicama, vrtovima i životinjama. Ono što je najvažnije je da su svi koji se prijave za posao svjesni da će im na tri godine jedino društvo biti okean i tuljani. 

Biste li vi bili spremni zakoračiti u ovakvu avanturu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije