Beba nilskog konja osvaja svijet i naša srca: Da li ste upoznali Moo Deng?

1
Radiosarajevo.ba
Beba nilskog konja osvaja svijet i naša srca: Da li ste upoznali Moo Deng?
Foto: YouTube/Screenshot / Moo Deng

Neobične i simpatične životinje s vremena na vrijeme zarobe srca korisnika interneta i postanu viralne online zvijezde. Sjećate li se žirafe April, koja je rodila svoju bebu na web kameri uživo 2017. godine?

Sada je red na Moo Deng da oduševi svijet. Moo Deng, mali nilski konj, pozdravlja svijet iz svog doma u zoološkom vrtu na Tajlandu. 

Evo svega što trebate znati o ovoj bucmastoj slatkici!

Nove dojave o bombama u sarajevskim školama: Oglasila se resorna ministrica Naida Hota-Muminović

Nove dojave o bombama u sarajevskim školama: Oglasila se resorna ministrica Naida Hota-Muminović

Ko je Moo Deng i kako je postala viralna?

Moo Deng je ženka pigmejskog nilskog konja rođena u julu u zoološkom vrtu Khao Kheow u Čon Buriju na Tajlandu. Moo Deng je sedma beba rođena u zoološkom vrtu od majke Jone koja ima 25 godina i njenog oca Tonyja koji ima 24 godine, prenosi Independent. Pigmejski nilski konji mogu doživjeti 50 godina, ali su ugrožena vrsta, sa samo 2.000 do 2.500 odraslih jedinki.

Times izvještava da dok je čuvar zoološkog vrta Atthapon Nundee odmah počeo dijeliti Moo Deng na društvenim mrežama, a video sada ima više od 2,6 miliona pregleda. Zoološki vrt je održao anketu na Facebooku kako bi joj dao ime. 

Šta znači 'Moo Deng'?

Moo Dengina popularnost je porasla kada je kreator sadržaja Yammi Saracino preveo anketu o imenovanju na engleski i podijelio je na društvenim mrežama.

Independent kaže da je Moo Deng vrsta ćufte, koja je jednako sjajna kao naziv za ovu malu nilsku ćuftu.

Zašto ljudi toliko vole Moo Denga?

Jeste li je vidjeli? Jednostavno je zabavno gledati. I ona je nestašna: izbijaju joj zubi pa voli da gricka svog čuvara. Ona je također još uvijek beba, što dovodi do zabavnih videa dobrodošlice u svijet, poput onog koji pokazuje kako uči kako hodati po kosoj ivici svog bazena.

Vidjet ćete je u mnogo memova. BuzzFeed čak ima i Moo Deng AI generator slika koji je stavlja u razne situacije, kao što je da postane predsjednica ili pojede Dole Whip u Disney Worldu. 

Kako mogu gledati kako Moo Deng živi svoj najbolji život?

U zoološkom vrtu u kojem živi Moo Deng, postoji 24/7 web kamera u dijelu za nilske konje. Ako je mrak na Tajlandu kada se uključite u stream, zoološki vrt također dijeli snimljene prijenose Moo Denga uživo na svom YouTube kanalu .

Moo Deng roba: lice koje je lansiralo 1000 proizvoda

Globalna popularnost Moo Deng inspirisala je liniju službene odjeće koju prodaje Khao Kheow Open Zoo, uključujući elegantne pantalone i košulju na kopčanje, kao i majice koje su se brzo rasprodale. Ako ste propustili priliku da kupite službeni komad odjeće, brza Google pretraga pokazuje da možete pronaći nezvanične Moo Deng košulje koje se prodaju na svemu, od Amazona do Etsyja, pa do Temua.

Možete pronaći Moo Deng plišane igračke, Moo Deng majice, Moo Deng kostime, Moo Deng pantalone, Moo Deng pidžame, Moo Deng šešire, Moo Deng šolje - i u suštini sve ostalo što vaše srce voli. Postoji čak i Moo Deng kripto novčić.

Ne možemo se više složiti - koliko god smiješno izgledao vodič za šminkanje inspiriran nilskim konjem, ljepota je umjetnost i sve je vezano za eksperimentiranje, a kada je upareno s Moo Dengom, kako se čovjek može žaliti?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije