Avion greškom sletio u drugu državu, pilot: Ja ne znam kako se ovo desilo

Radiosarajevo.ba
Avion greškom sletio u drugu državu, pilot: Ja ne znam kako se ovo desilo
EPA / Ilustracija

Avion “British Airwaysa“ koji je iz Londona trebao otputovati u Duesseldorf u Njemačkoj, greškom je odletio u Edinburgh u Škotskoj zbog pogrešno podnijetog plana leta.

Putnici su primijetili grešku tek kada je avion sletio i kada im je objavljeno „dobrodošli u Edinburgh“.

Avion je potom, nakon čekanja na pisti od oko dva sata, iz Edinburgha odletio za Duesseldorf gdje je stigao sa više od tri i po sata zakašnjenja.

Jedna putnica je rekla da su mislili da je vic kad su im objavili da je avion sletio u Edinburgh da je ona pitala kabinsko osoblje da li se šale.

Po njenim riječima, pilot je pitao putnike da dignu ruke ako hoće da lete za Duesseldorf i svi su podigli ruke.

Pilot je rekao da mu nije jasno kako se to dogodilo i da se to nikad ranije nije desilo, kao i da rade na tome da riješe situaciju, dodala je putnica.

Kompanija „WDL Aviation“ je upravljala tim letom „British Airwaysa“ preko sporazuma o lizingu, prenosi AFP.

„British Airways“ je saopštio da sa „WDL“-om radi na tome da utvrdi kako je došlo do prijavljivanja pogrešne rute putovanja. Kompanija WDL saopštila je također da ispituju kako je došlo do zabune i dodaje da ni u jednom trenutku putnici nisu bili u opasnosti.

Iznad aerodroma u Sarajevu: Sudarili se avion i jato ptica i prepali putnike

Prilikom slijetanja aviona iz Budimpešte kompanije Wizz Air došlo je do sudara aviona i jata ptica, ali je avion sletio na aerodrom u Sarajevu bez problema. Putnici su bili u strahu nakon udara koji je prema riječima svjedoka bio izuzetno jak i na trenutak se učinilo kao da avion pada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije