Australac dva puta dobio na lutriji za sedam dana

Radiosarajevo.ba
Australac dva puta dobio na lutriji za sedam dana
Foto: EPA / Ilustracija
Stanovnik Sidneja osvojio je dobitak na australijskoj lutriji dva puta za manje od sedam dana, što mu je donijelo ukupno oko dva miliona američkih dolara.

Muškarac iz naselja Bondi, u četrdesetim godinama, čiji identitet nije objavljen, prvo je dobio milion australijskih dolara u ponedjeljak, 7. maja, a potom još milion i po u subotu, 12. maja, prenosi Srna

"Nisam vjerovao šta se događa. Šanse da dobijete dva puta u tako kratkom periodu mora da su nepostojeće. Volio bih da imam nekakav savjet za ostale o tome kako da dobiju na lutriji, ali nemam", rekao je ovaj čovjek, prenio je AFP. 

Na pitanje šta će uraditi s novcem, odgovorio je da "neće postupati glupo". On planira ulaganja u nekretnine u Sidneju, kupovinu novog automobila i odmor u Honoluluu, za koji kaže da se "podrazumijeva". 

Organizatori lutrije nisu mogli procijeniti kolike su šanse za dva dobitka u sedam dana, a vjerovatnoća da se to desi jednom je jedan prema 1.845 miliona. 

U lutriji kažu da im nije poznat primjer da je neko dobio dva puta u tako kratkom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije