Astrolozi kažu - počinje vladavina Djevice: Ovo su najvažniji dani od 23. augusta

0
Radiosarajevo.ba
Astrolozi kažu - počinje vladavina Djevice: Ovo su najvažniji dani od 23. augusta
Foto: Pixabay / Ilustracija

Horoskop otkriva da vladavina Djevice počinje nakon punog Mjeseca u Vodoliji, 23. avgusta i donosi nam nešto potpuno drugačije od energije vatrenog Lava koju smo osjećali u prethodnih mjesec dana. Očekuje nas jedan mirniji i staloženiji tempo.

Djevica je simbol neovisnosti, inteligencije i unutrašnje snage. Ona nas poziva da promatramo stvari iz šireg ugla, da gledamo na svijet cjelovito. Ona je najsnalažljiviji znak Zodijaka, a njeni darovi su u tome što nas uči kako da na praktičan način postignemo željeno.

Tokom vladavine Lava (od 23. jula do 22. augusta) imali smo priliku ojačati samopouzdanje, a sada to koristimo kao gorivo koje nas pokreće da budemo produktivni i osvijestimo svoje sposobnosti. Evo ključnih datuma, aspekata i energetskih zapisa koji nas očekuju dok je Sunce u znaku Djevice, od 23. avgusta do 22. sembtembra:

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

22. avgust

Sunce ulazi u Djevicu ubrzo nakon punog Mjeseca u Vodoliji. Dok se Sunce probija do Djevice, a vatrena energija Lava se počinje rasipati, možda ćemo se usporiti i suziti fokus.

Sezona Djevice je dobro vrijeme da se organizirate, očistite nered i stvorite zdrav odnos sa sobom i svime što vas okružuje.

23. avgust

Trigon Venere i Saturna donosi nježnu energiju koja čini da se osjećate izuzetno lijepo! Venera vlada novcem, a Saturn može biti uzemljujuća, stabilna sila, što ukazuje na uspjeh u financijama.

Ova energija je posebno povoljna za stvaranje “profita” pa ako ste razmišljali o prodaji nečega ili investiranju, ova energija može ponuditi dodatnu dozu podrške.

To je također lijepa energija za stvaranje ravnoteže i stabilnosti u vašim odnosima, posebno na radnom mjestu ili s klijentima.

29. avgust

Merkur u Vagi i promjene Mjesečevih čvorova: Merkur, koji je vladar Djevice, seli se u Vagu i omogućava da komuniciramo na način koji je obazriv, smislen i diplomatski. Također nas može inspirirati da promijenimo izgled našeg doma ili način oblačenja. Na tad dan imamo i kolebanje Mjeseca, koje se događa kada se Sunce poravna s lunarnim čvorovovima, što može izazvati određenu nestabilnost.

6. septembar

Mlad Mjesec u Djevici donosi pomiješane energije. Možda ćemo se osjećati energično, spontano i spremno da isprobamo nešto što smo oduvijek željeli. To se događa zahvaljujući energiji Marsa i Urana koji su aktivni pod ovim mladim Mjesecom. S druge strane, postoji i dublja energija zbog koje se možemo povući u sebe kako bismo zacijelili neke stare rane ili se suočili s našom sjenom. Suočit ćemo se s našim najmračnijim sjenama, učit ćemo kako da se nosimo s traumama predaka i da se oslobodimo tih negativnih stanja.

10. septembar

Venera u Škorpionu donosi pojačanu osjetljivost i može probuditi energiju koja nam olakšava povezivanje s našom seksualnošću i senzualnim željama.

14. septembar

Ulazak Marsa u Vagu bit će ključna astrološka tema u narednih mjesec dana. Tokom boravka Marsa u Vagi, on će spojiti Sunce i biti glavni igrač u kozmičkoj energiji od kraja septembra do oktobra. Teška energija Marsa može nas učiniti produktivnim, energičnim i neustrašivim. S druge strane, to također može izazvati uzavrele emocije i dovesti nas do sagorijevanja ako maksimalno iskoristimo svoje resurse. Kako će Mars veći dio ovog perioda biti u Vagi, definitivno smo pozvani da pronađemo ravnotežu kada je u pitanju način na koji radimo s ovom vatrenom, muškom energijom.

20. septembar

Pun Mjesec u Ribama poziva nas da budemo nježni prema sebi i da provodimo vrijeme razmišljajući o vlastitom životnom putu. Stvari možda nisu onakve kakve izgledaju ili bi mogla postojati neka maglovita energija koja zamagljuje našu svijest. Ovo je naš podsjetnik da zavirimo unutra i vjerujemo svojoj intuiciji. Možda nemamo sve odgovore koji su nam potrebni iz vanjskog svijeta, ali kretanje po našem unutrašnjem svijetu može dovesti do velikog broja otkrića.

22./23. septembar

Sunce ulazi u Vagu i sezona Djevice se završava, a istovremeno događa se i ravnodnevica, dan kada jednako traju noć i dan. Ovo je trenutak kada priroda pokazuje svoje iscjeliteljske moći. Obavezno provedite neko vrijeme u prirodi, upijajte njene mirise, zvukove i energiju. Na ovaj način se spremite za nov period pred nama – za vladavinu Vage, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije