Zodijak / Astro prognoze do 22. maja: Teška energija kao nagovještaj promjena

17. 05. 2022. u 20:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Početak sedmice, pišu astrolozi, bit će žestok, s Mjesečevom eklipsom na 25. stepena znaka Škorpiona.

Vjerojatno ste već nekoliko dana ranije osjećali ovu "energiju", jer Mjesec je već u subotu, 14. maja, prešao u znak Škorpiona pa je ovo sada samo vrhunac svega, navode oni u astro prognozi do 22. maja.

"Sama činjenica da je Mjesec u zadnjoj dekadi Škorpiona govori o završecima, stoga ako ste sada došli do zida, ovo je nagovještaj promjena. Neki bi mogli presjeći stvari, situacije i odnose – jednom zauvijek. Energija je iznimno jaka, a ostali aspekti samo još više pojačavaju i dodaju joj težinu.

Naime, Saturn radi kvadrat s Mjesecom i Suncem, Venera je u konjunkciji s Kironom, a Mars u konjunkciji s Neptunom. Mogli bismo se zato osjećati slabo i iscrpljeno – i fizički i emotivno, a neki bi mogli dotaknuti dno. No to nam doista ponekad i treba, jer kada dođemo do dna, nema nam druge nego uzdignuti se", poručuju.

Dopustite si procesuirati sve emocije koje su vas tištile u proteklom periodu, one od kojih ste možda bježali:

"Prokopajte svoju unutrašnjost ili jednostavno promatrajte svoju okolinu, jer poneke situacije u kojima ćete se sada naći pokazivat će vam gdje su vam rane još uvijek otvorene i nezacijeljene.

Možda ćete imati osjećaj kao da vam ništa ne ide od ruke, da je sve teško, depresivno i uzaludno pa biste najradije nestali s lica zemlje, no svi jako dobro znamo da nakon kiše dolazi sunce. Zato, neka vas ova teška energija ne obeshrabri, jer ona je samo nagovještaj promjena koje nam dolaze.

Već krajem sedmice energije se smiruju, jer Sunce će raditi trigon s Plutonom, a Merkur sekstil s Jupiterom pa će nam se pozitivna energija malo podići. Iako je Mars ovdje s Neptunom i na samom kraju Riba, nedostaje snage za djelovanje, stoga budite strpljivi prema sebi i drugima.

U subotu, 21. maja, Sunce prelazi u znak Blizanca i ovdje susreće Merkura koji se sprema vratiti u Bika pa će mnogi vikend provesti u razmišljanjima, ali i komunikaciji s drugima. Sve će se nekako malo više pokrenuti, jer Blizanac nikad nema mira.

Do tada stisnite zube, prebrodite krize i izađite jači nego inače, jer nakon svega čekaju nas lijepe stvari na horizontu", navode astolozi na portalu Atma.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA