Amerikanac na utakmicu doveo aligatora ljubimca: "Nisu ga pustili, a on je moja emocionalna podrška"

0
Radiosarajevo.ba
Amerikanac na utakmicu doveo aligatora ljubimca: "Nisu ga pustili, a on je moja emocionalna podrška"
Foto: Daily Mail / Wally, aligator koji je 'pun ljubavi'

Ekipa Philliesa je u srijedu navečer u MLB (američka bejzbol liga) utakmici pobijedila Pirates sa 7-6, ali je to bila razočaravajuća večer za jednog navijača jer njegovom 'aligatoru emocionalne podrške', dugom metar i po, nije bio dopušten ulazak.

Obožavatelj Philliesa Joseph Henney usvojio je ovog kućnog ljubimca 2015. i rekao je AP-u da mu je reptil pomogao da se nosi s depresijom. Uprkos tome, njegovom aligatoru Wallyju zabranjen je ulazak na stadion Citizens Bank Park iako je reptil imao pojas na kojem je pisalo da je "ljubimac za emocionalnu podršku".

Wally je i dalje ostavio popriličan dojam uprkos tome što nije ušao na stadion, ispred kojeg su ga brojni navijači mazili i grlili. Kako je javio USA Today, Phillies je odobrio ulazak ljubimaca tokom večeri 'Bark in the park', ali klupska pravila očito zabranjuju aligatore.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

"Certificirani psi službenici ili psi službenici u obuci za goste s poteškoćama su dobrodošli", stoji. "Sve druge životinje su zabranjene."

Wally je imao više sreće na drugim stadionima, jer mu je navodno dopušteno da posjeti utakmice niže lige. Henney ga vodi u parkove, ali i na događaje kao što su vjenčanja.

@wallythealligator

♬ All That Really Matters - ILLENIUM & Teddy Swims

"Postanem usamljen i nisam dobro... čini se da on to osjeća", rekao je Henney ranije za CBS. "Prići će i zagrliti me. Čini da se osjećam voljeno. On je jednostavno pun ljubavi."

Stvorenje je također neka vrsta 'internet celebrityja' - na TikToku ga prate stotine hiljada ljudi, a snimci imaju milione lajkova.

@wallythealligator

We wish the media would speak to us and find out the facts before they publish stories about us!

♬ Happy Mood - AShamaluevMusic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije