Američka vojska učila oficire kako se ponašati sa ženama

Radiosarajevo.ba
Američka vojska učila oficire kako se ponašati sa ženama



Možemo misliti o 1960-im kao vremenu gentlemana kao što je lik serije Mad Men Don Draper, piše Dailymail.co.uk.

Ali nedavno otkriveni video pokazuje kako su mornaričke oficire učili kako da se odnose sa ženama. Video pokazuje da muškarci iz tog perioda nisu bili tako uglađeni kako očekujete.

Video pod nazivom "Kako uspjeti sa brinetama", produciran od američke vojske 1967. godine, namijenjen je oficirima kako da ostave dobar utisak na žene i kolege vojnike.

Svaki dio filma pokazuju različitu društvenu situaciju - dolaženje po djevojku za večeru, odlazak s njom u kino ili susret sa oficirima višeg ranga. Dijelovi filma počinju sa primjerom kako se ne ponašati sa sarkastičnim glasom naratora.

Film počinje sa muškarcem koji kasni na sastanak šta narator objašnjava kao "To će joj pokazati da ste zauzeta, bitna osoba".

Čini se čudnim da je američka mornarica davala savjete o prvim izlascima na vrhuncu Vijetnamskog rata.

Film se završava sa porukom: "Uspjeh sa brinetama i plavušama ili bilo kim je zasnovan na poštovanju. I biti gentleman se zasniva na poštovanju u komandi"

"Kako biti uspješan s brinetama? Budite gentleman!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije