Amelia i njeno životinjsko carstvo

Radiosarajevo.ba
Amelia i njeno životinjsko carstvo

Omiljeni modeli fotografkinje Robin Schwartz su njena danas trinaestogodišnja kćerka Amelia i Amelijini prijatelji iz životinjskog carstva: tigrovi, slonovi, lame, mačka sfinks, čimpanze, žirafe, konji, kenguri...

Ova neobična djevojčica odrastala je među divljim i neobičnim životinjama, kao i njena majka. Amelia ne poznaje strah od životinja i ponaša se prema njima kao prema svojim najboljim prijateljima, kao prema svojoj braći i sestrama: jede doručak s majmunima, kupa se s mačkama, igra s malim tigrovima. A životinje znaju cijeniti njeno prijateljstvo – nikad ne bi povrijedile djevojčicu. Schwartz objašnjava:

„Pas naše rođake je jedina životinja koja je ikad povrijedila Ameliju, jer je nije poznavao. Ljudi su ti kojih se plašim, oni su najopasnija i najokrutnija stvorenja koja srećemo. Svoju kćerku učim da bude oprezna u kontaktu s ljudima, a ne sa životinjama“.

U fotogaleriji pogledajte čarobni svijet najrazličitijih životinja i male Amelije.

Vezano:
Kako se mala Tippi sprijateljila s pola džungle

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije