Alternativa za Coca-Colu: Palestinski napici u borbi protiv izraelske kolonizacije

3
Radiosarajevo.ba
Alternativa za Coca-Colu: Palestinski napici u borbi protiv izraelske kolonizacije
Foto: Screenshot / X.com / Palestine Drinks

Švedsko-palestinski aktivisti kreirali su piće pod nazivom “Palestine Drinks” kako bi zamijenili Coca-Colu, koja je u prošlosti bila optuživana za poslovanje u ilegalnim izraelskim naseljima.

Iz kompanije kažu da će sav profit biti poslan u dobrotvorne svrhe u Palestinu.

Osnivači ovog brenda i kompanije Palestinski napici su braća porijeklom iz Palestine koji su došli u Švedsku prije otprilike 40 godina, piše TRT.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"Ljudi su željeli alternativu za Coca-Colu. Znam da imaju fabrike na novim mjestima na kojima ne bi trebali (u izraelskim ilegalnim naseljima) i da imaju poslove gdje ne bi trebali.

S projektom se krenulo u novembru, a lansiran je 1. marta. Ja sam Palestinac. Većina osoba koja sada radi s ovim brendom ili s ovom kompanijom su Palestinci. Tako da će sav profit ići (u dobrotvorne svrhe) Palestincima, ljudima u Palestini.

Rasprodali smo cjelokupnu zalihu u prvoj sedmici i veoma smo sretni jer to znači da su naše vrijednosti mnogo cijenjene.

Možemo li to nazvati startupom? U sjedištu se nalazi 10-ak osoba. Za nekoliko godina bit ćemo u svakoj državi u Europi, u svakoj državi u Južnoj i Sjevernoj Americi, kao i u Aziji i Africi“, rekao je Mohamed Kiswani, osnivač ovog brenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije