Ako ovo riješite stvoreni ste za detektiva: Koja od četiri osobe je ukrala novčanik?

1
Radiosarajevo.ba
Ako ovo riješite stvoreni ste za detektiva: Koja od četiri osobe je ukrala novčanik?
Foto: Bright Side / Pronađite lopova

Svakodnevno treniranje vašeg mozga s teškim mozgalicama, slagalicama ili optičkim iluzijama može biti odličan način da održite svoj um zdravim i aktivnim.

Baš kao što svakodnevno vježbanje održava vaše tijelo zdravim, rad na zagonetkama koje izazivaju vaš mozak može poboljšati vašu kognitivnu funkciju i pomoći da vaš um ostane funkcionalan.

Dakle, ako tražite način da danas izazovete svoj mozak, zašto ne biste isprobali ovu izazovno tešku mozgalicu? Sve što trebate učiniti je pogledati sliku ispod i otkriti koja osoba u prodavnici je ukrala novčanik. Troje ljudi sa slike govore istinu svojim izjavama, ali jedna osoba laže. Možete li otkriti ko je lopov?

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Na slici je prikazano četvero ljudi, i samo jedna od njih laže u vezi svog alibija. Prvo, majka s bebom kaže da nije mogla uzeti novčanik jer je "čuvala svoje dijete", dok čovjek koji drži kameru tvrdi da nije on jer je "fotografisao". Blagajnica tvrdi da nije mogla ukrasti novčanik jer je "već pomagala sljedećem kupcu", a pilot tvrdi da ima "loš vid" pa "ništa nije vidio".

Znate li ko je lopov? Na prvi pogled, čini se nemoguće razlučiti, ali postoji očigledan odgovor. Ako vam treba sugestija, pokušajte pažljivo razmisliti o svakoj izjavi i koja od njih ne bi mogla biti istinita. Postoji jedna izjava koja se jasno ističe kao očigledna laž ako pažljivo razmislite!

Pronađite lopova

Jeste li uspjeli otkriti?

Treba vam još vremena?

Odustajete?

Sada ćemo vam reći odgovor, pa ako još uvijek pokušavate shvatiti, nemojte dalje čitati!

Osoba koja je ukrala novčanik je čovjek obučen kao pilot. Kao pilot, nema šanse da ima loš vid, inače ne bi mogao letjeti svoj avion, zbog toga mora lagati, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije